Jõgeva muuseumist kogukonnaarheoloogia blogis

Juuli alguses külastas Eestit Glasgow Ülikooli teadur Dr. Suzie Thomas, kes kohtus siin arheoloogide, muinsuskaitseametnike ja detektoristidega, et saada ülevaade meie arheoloogilise pärandi avastamise ja kaitmise olukorrast ning otsinguvahendi kasutamise lubade süsteemist. Muuhulgas külastasime ka Jõgevat, kus asub Jõgeva Detektoristide Klubi kõrval tegutseva MTÜ Pommiauk loodud muuseum.


 


Lisaks tööle Glasgow Ülikoolis tegeleb Dr. Thomas aktiivselt kogukonnaarheoloogia populariseerimise ning sellealase akadeemilise kirjutamisega, olles väljaande “Journal of Community Archaeology” (Maney Publishing) kaastoimetajaks ning pidades ka vastavat blogi. Oma külastuse kohta Jõgeva muuseumisse kirjutas Dr. Thomas väikese blogpostituse, mis toob Jõgeva meeste põneva tegevuse ka laiema lugejaskonnani. Inglisekeelne postitus on huvilistele kättesaadav siin: http://journalcah.blogspot.com/